IT Plus Mentorprogram

A képzésről

Az IT Plus Mentorprogram az informatikával kapcsolatos szakokon tanuló egyetemistákat kívánja megszólítani. A program keretében képzésekkel egybekötött nyári szakmai gyakorlati lehetőséget biztosítunk, illetve a szakmai gyakorlatos projektekből kiindulva csoportos projektek és szakdolgozatok koordinálását vállaljuk.

A résztvevő cégek elkötelezettek amellett, hogy a program a diákok szakmai fejlődését szolgálja. Az egyetemisták a legújabb fejlesztési módszerekkel, eszközökkel és technológiákkal ismerkedhetnek meg a cégek által kijelölt mentorok útmutatása mellett. Megtanulnak csapatban dolgozni, projektjeiket pedig továbbvihetik diákköri konferenciákra, államvizsgára. A program összhangban van az egyetemi képzések tananyagával.

A programot 4 alkalommal szerveztük meg Székelyudvarhelyen a U-Hub Udvarhelyszéki IT&C Közösséggel partnerségben, az egyre nagyobb sikerek és érdeklődés nyomán pedig úgy döntöttünk: 2022-től kiterjesztjük más városokra is. A visszajelzések alapján kijelenthetjük: a programot elvégző fiatalok nemcsak az egyetemen teljesítettek jobban, de később sokkal egyszerűbben és gördülékenyebben tudtak elhelyezkedni a szakmában. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az egykori mentorprogramos diákok közül ma már sokan mentorként vesznek részt a programban IT cégek alkalmazottaiként.

Mit kell tudni a programról?

Kiknek ajánljuk a programot?