IT Plus Junior Mentorprogram

A képzésről

Az IT Plus Junior Mentorprogram a reál szakokon tanuló középiskolásokat kívánja megszólítani. A program keretében képzésekkel egybekötött szakmai gyakorlati lehetőséget biztosítunk 9–12. osztályos diákok számára.
A programot korábban Székelyudvarhelyen a U-Hub Udvarhelyszéki IT&C Közösséggel partnerségben szerveztük meg, a növekvő érdeklődés nyomán pedig úgy döntöttünk: 2022-től kiterjesztjük más városokra is. A program által a diákok olyan tudásra tehetnek szert, amely a későbbiekben nemcsak az egyetemre való bejutást könnyítheti meg számukra, hanem az egyetemi tananyag elsajátításában is sokat segíthet.

A diákok első körben egy mintegy 100 órás képzésen vesznek részt. A programot igyekszünk úgy kialakítani, hogy a tanulók az iskolai tanórák mellett is részt tudjanak venni a képzésen – és még szabadidejük is maradjon. Csoportonként jellemzően heti két alkalommal szervezünk képzést, egy alkalom 2-3 órát tart. A képzéseket, délutánonként tartjuk.
A képzési program során a diákok tapasztalt IT szakemberek, illetve a Babeș–Bolyai Tudományegyetem oktatói segítségével sajátítanak el olyan tudásanyagot, amelyet a középiskolás tananyag (időhiány miatt) nem tud lefedni. A képzés ugyanakkor jól kiegészíti az iskolai tananyagot, és nemcsak az informatika terén kínál plusztudást, hanem olyan doméniumokban is, mint a projektmenedzsment, kommunikáció, előadástechnika.

A képzési programot szakmai gyakorlat követi helyi IT cégeknél, ennek során a diákok csapattársaikkal, mentorok irányításával egy alkalmazás prototípusának fejlesztésén fognak dolgozni.

Mit kell tudni a programról?

Kiknek ajánljuk a programot?